Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Épített nyilvános WC-k moduljai

Parkolókban és olyan közösségi helyeken ahol a forgalomból adódóan nem elegendő az utcabútor jellegű nyilvános WC telepítése, ott az épített több egyszemélyes WC egy épületben történő megvalósítása a célszerű megoldás. Az ilyen módon épített WC-k használata lehet ingyenesen használható, de természetesen lehet fizetős megoldású is a megfelelő beengedő modul alkalmazásával. A WC helyiségektől függetlenül az épület tartalmazhat külön piszoár helyiséget is, megfelelő számú piszoár beépítésével.

Célszerűen alapvető jellemzője az épített nyilvános WC-knek, hogy a benne lévő illemhelyek számától függetlenül egy úgynevezett szervizfolyosót tartalmaznak. A szervizfolyosó funkciója, hogy minden szaniter berendezés a szervizfolyosó felől szerelt legyen, így a vendégtér felől nincs leszerelhető berendezés, a kialakítás vandálbiztos. Az illemhelyek használata a lehető legjobban leegyszerűsített módon történik, a piszoárok öblítése automatikusan, míg a WC-k, a kézmosás, szappanadagolás, kézszárítás kézközelítéssel, érintésmentesen történik.

Lényegében az automatikus utcabútor jellegű WC-kben már meglévő technológiai megoldásokat, berendezéseket, modulokat kell új elrendezésben betervezni az épített, akár többszemélyes nyilvános WC-kbe.

Ezért rendkívül fontos, hogy a WC épület építészeti, épületgépészeti tervezése során megfelelő egyeztetések megtörténjenek!

Épített nyilvános WC-k

Épített, szervízteres WC-k szaniter berendezései, moduljai

Elektronikus beengedő modul érmevizsgálóval

Az illemhely használatához a fülke frontoldalán lévő beengedő modulon található intelligens, elektronikus érmevizsgálón keresztül tudjuk az üzemeltető által beállított, és az előlapon található TFT. kijelzőn megjelenített használati díjat kiegyenlíteni. A rendszer 16 féle érmét képes elfogadni a beállított pénznemeknek megfelelően, akár vegyesen is. A meghatározott összeg bedobását követően az automata tolóajtó nyitja a rendszer és itt léphetünk be a vandálbiztos, rozsdamentes berendezéseket tartalmazó vendégtérbe. Lehetőség van a fizetés megszakítására is, ekkor az előlapon található nyomógomb segítségével a megszakításig bedobott érméket visszaadja a rendszer. Ingyenes használat esetén ugyanez a nyomógomb használható az ajtó nyitására. A beengedő modul előlapján, valamint a TFT kijelzőn látható, hogy az illemhely foglalt vagy szabad. Szerviz állapotban vagy esetleges meghibásodás esetén a rendszer nem fogad el érméket!

Elektronikus beengedő modul érmevizsgálóval és érintésmentes bankkártya és NFC fizetési lehetőséggel

A fentiekhez kiegészítésként beépítésre kerül egy készpénzmentes fizetési megoldás is, azaz egy bankkártya és NFC fizetési lehetőség, amely segítségével a megfelelő eszköz közelítésével is befizethetjük a használati díjat. Fizető automatánk többféle kialakításban készülhet, amely jelenti a dobozolást, a beléptető terminál típusát, az érmevizsgáló beépítési módját. 

WC-beléptetés, legyen jövedelmező a WC üzemeltetés!

WC egység kompletten (WC és padlómosás nincs)

 • Rozsdamentes fali rögzítésű WC, beépített dugulásérzékelővel, szerelőelemekkel kompletten, normál vagy mozgáskorlátozott kivitelben
 • Elektronikusan vezérelhető WC öblítő tartály
 • Érintésmentes, kézközelítéssel működtetett WC öblítés vezérlő egység
 • Dugulásjelzést feldolgozó elektronika (opcionális)

WC egység kompletten (WC és padlómosás van)

 • Rozsdamentes fali rögzítésű WC, beépített dugulásérzékelővel, szerelőelemekkel kompletten, normál vagy mozgáskorlátozott kivitelben
 • Elektronikusan vezérelhető WC tartály
 • Érintésmentes, kézközelítéssel működtetett WC öblítés vezérlő egység
 • Dugulásjelzést feldolgozó elektronika (opcionális)
 • A WC modul ebben az esetben tartalmazza mindazon berendezést, amely a rozsdamentes WC mosásához, majd leszárításához szükséges. Tartalmazza a padlómosáshoz szükséges épületgépészeti egységet és a vezérlést, de nem tartalmazza a konkrét padlómosó csővezetéket és fúvókákat. Ezt külön az épületkialakítás ismeretében lehet megtervezni és egyedileg legyártani.

Felhajtható kapaszkodó (mozgássérültek számára kialakított WC esetén)

 • Rozsdamentes vadálbiztos felhajtható kapaszkodó, egy vagy kéttekercses WC-papír tartóval

Fix kapaszkodó

 • Vandálbiztos fix kapaszkodó, rögzítő elemekkel kompletten

Szervíztér falába épített WC papíradagoló, (megrendelés esetén választható)

 • Falba épített, szervíztér felől tölthető kistekercses WC papíradagoló, rögzítő elemekkel kompletten
 • Falba épített nagytekercses WC papíradagoló, rögzítő elemekkel kompletten, opcionálisan választható WC papír minimum mennyiség érzékelő, amely kommunikálható.

Kézmosó egység kompletten

 • Rozsdamentes komplett kézmosó egység
 • Érintésmentes kézmosás, indító elektronika mágnesszeleppel
 • Érintésmentesen indítható folyékonyszappan adagoló, szappantartállyal. Opcionális lehetőség a minimum szappanszint érzékelése, amely kommunikálható.
 • Érintésmentesen indítható kézszárító
 • Kézmosó beépítési keret

Szervíztér felől üríthető szemetes

 • Szemetes edény
 • Szemetes bedobó nyílás, kerettel kompletten
 • Automatikus vízelárasztó rendszer szemetestűz esetére (opcionális)

Rozsdamentes tükör

 • Szervíztér felől rögzíthető fali rozsdamentes tükör kompletten

Piszoár

 • Rozsdamentes piszoár szifonnal, automatikus, intelligens, forgalomfüggő, víztakarékos öblítési megoldással kompletten
 • Szervíztér felől rögzíthető rozsdamentes piszoárfal, rögzítő szerelvényekkel kompletten

Babapelenkázó (opcionálisan választható)

 • Rozsdamentes babapelenkázó, fix vagy felhajtható kivitelben, rögzítő szerelvényekkel
 • Felhajtható műanyag babapelenkázó  

Fogas

 • Rejtett rögzítésű rozsdamentes ruhafogas

Falikút

 • Rozsdamentes falikút medence
 • Elektronikus, nyomógombbal indítható fagymentes falikút csaptelep kompletten

Vödörkiöntő a szervíztérben

 • A takarítás támogatásához rozsdamentes vödörkiöntő

WC ajtók

 • Az ajtók konstrukciója, működése kiemelten fontos abban az esetben, ha valamilyen információra  van szükségünk, hogy a WC szabad vagy foglalt. Amennyiben ez az információ megvan, akkor tudhatjuk, hogy sokáig foglalt a WC (Pl. rosszullét), kilépéskor tudhatjuk, hogy volt-e öblítés, ha nem akkor automatikus öblítés szükséges, amennyiben igény van a WC és padlómosásra, akkor ez idő alatt a WC-nek foglaltnak kell lennie, az ajtó nem nyitható, WC dugulása esetén a megfelelő ajtó kialakítás esetén a WC helyiség automatikusan lezárható.

Épített nyilvános WC-k

"VízŐr" rendszer csőtörésből, egyéb meghibásodásból eredő vízelfolyás jelzésére

Folyamatos felügyelet nélkül működő nyilvános illemhelyek esetében komoly gondot jelenthet egy esetleges csőtörésből, vagy egy mágnesszelep meghibásodásból adódó folyamatos, esetenként nagy mennyiségű vízelfolyás. A WC alatti szervízaknában normál esetben nem lehet víz, amennyiben itt megjelenik, az csőtörésből vagy talajvíz, beszivárgó esővíz megjelenéséből származhat  Ezen esetlegesen előforduló problémák kiküszöbölését támagatja a "VízŐr" rendszer!

Épített szervízteres WC-k üzemeltetői kommunikációja 

Kommunikációs modul

 • Önálló elektronikus egység a szervíztérben. Feladata, hogy ipari soros vonalon fogadja a WC-k felől érkező esetleges hibajeleket és ezt a rendelkezésre álló kommunikációs csatornán keresztül (LoRa WAN, Ethernet, mobil internet) továbbítsa egy adattároló szerverre.
 • Kommunikálható: az áramszünet, vízhiány, fagyveszély, belső és külső hőmérséklet adatok (kiépítéstől függően), szennyvíztároló telítettsége, ha van, túl hosszú ideig foglalt WC (rosszullét...),  szappan minimum szint,  WC papír minimum mennyiség, betörés a szervíztérbe (ha riasztó van), azonosított nyitás/zárás a szervíztérben (takarítás, szerviz)...

WC-Guide távfelügyeleti rendszer az üzemeltetők számára

A WC-GUIDE távfelügyeleti szoftverrendszer lehetővé teszi a WC épületek által szolgáltatott adatok megtekintését, működési parancsok kiadását.. A működési paraméterek, ahogy az utcabútor jellegű nyilvános WC-knél is rendelkezésre áll, továbbra is módosíthatók közvetlenül a WC szervízterében lévő vezérlő modul kezelőszervei segítségével.

Ingyenes WC használat rászoruló emberek számára