Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Épített nyilvános WC-k moduljai

Parkolókban és olyan közösségi helyeken ahol a forgalomból adódóan nem elegendő az egyszemélyes, utcabútor jellegű nyilvános WC telepítése, ott az épített több egyszemélyes WC egy épületben történő megvalósítása a célszerű megoldás. Az ilyen módon épített WC-k használata lehet ingyenesen használható, de természetesen lehet fizetős megoldású is a megfelelő beengedő modul alkalmazásával. A WC helyiségektől függetlenül az épület tartalmazhat külön piszoár helyiséget is, megfelelő számú piszoár beépítésével, valamint esetenként Pl. ahol kamionok parkolnak, ott fizetős zuhanyzó is kialakítható.

Célszerűen alapvető jellemzője az épített nyilvános WC-knek, hogy a benne lévő illemhelyek számától függetlenül egy úgynevezett szervizfolyosót tartalmaznak. A szervizfolyosó funkciója, hogy minden szaniter berendezés a szervizfolyosó felől szerelt legyen, így a vendégtér felől nincs leszerelhető berendezés, a kialakítás vandálbiztos. Az illemhelyek használata a lehető legjobban leegyszerűsített módon történik, a piszoárok öblítése automatikusan, míg a WC-k, a kézmosás, szappanadagolás, kézszárítás kézközelítéssel, érintésmentesen történik.

Lényegében az automatikus utcabútor jellegű WC-kben már meglévő technológiai megoldásokatberendezéseket, modulokat kell új elrendezésben betervezni az épített, akár többszemélyes nyilvános WC-kbe.

Ezért rendkívül fontos, hogy a WC épület építészeti, épületgépészeti tervezése során megfelelő egyeztetések megtörténjenek!

Épített nyilvános WC-k

Épített, szervízteres WC-k szaniter berendezései, moduljai

Elektronikus beengedő modul érmevizsgálóval

Az illemhely használatához a fülke frontoldalán lévő beengedő modulon található intelligens, elektronikus érmevizsgálón keresztül tudjuk az üzemeltető által beállított, és az előlapon található TFT. kijelzőn megjelenített használati díjat kiegyenlíteni. A rendszer 16 féle érmét képes elfogadni a beállított pénznemeknek megfelelően, akár vegyesen is. A meghatározott összeg bedobását követően az automata tolóajtó nyitja a rendszer és itt léphetünk be a vandálbiztos, rozsdamentes berendezéseket tartalmazó vendégtérbe. Lehetőség van a fizetés megszakítására is, ekkor az előlapon található nyomógomb segítségével a megszakításig bedobott érméket visszaadja a rendszer. Ingyenes használat esetén ugyanez a nyomógomb használható az ajtó nyitására. A beengedő modul előlapján, valamint a TFT kijelzőn látható, hogy az illemhely foglalt vagy szabad. Szerviz állapotban vagy esetleges meghibásodás esetén a rendszer nem fogad el érméket!

Elektronikus beengedő modul érmevizsgálóval és érintésmentes bankkártya és NFC fizetési lehetőséggel

A fentiekhez kiegészítésként beépítésre kerül egy készpénzmentes fizetési megoldás is, azaz egy bankkártya és NFC fizetési lehetőség, amely segítségével a megfelelő eszköz közelítésével is befizethetjük a használati díjat. Fizető automatánk többféle kialakításban készülhet, amely jelenti a dobozolást, a beléptető terminál típusát, az érmevizsgáló beépítési módját. 

WC-beléptetés, legyen jövedelmező a WC üzemeltetés!

WC egység kompletten (WC és padlómosás nincs)

 • Rozsdamentes fali rögzítésű WC, beépített dugulásérzékelővel, szerelőelemekkel kompletten, normál vagy mozgáskorlátozott kivitelben
 • Elektronikusan vezérelhető WC öblítő tartály
 • Érintésmentes, kézközelítéssel működtetett WC öblítés vezérlő egység
 • Dugulásjelzést feldolgozó elektronika (opcionális)

WC egység kompletten (WC és padlómosás van)

 • Rozsdamentes fali rögzítésű WC, beépített dugulásérzékelővel, szerelőelemekkel kompletten, normál vagy mozgáskorlátozott kivitelben
 • Elektronikusan vezérelhető WC tartály
 • Érintésmentes, kézközelítéssel működtetett WC öblítés vezérlő egység
 • Dugulásjelzést feldolgozó elektronika (opcionális)
 • A WC modul ebben az esetben tartalmazza mindazon berendezést, amely a rozsdamentes WC mosásához, majd leszárításához szükséges. Tartalmazza a padlómosáshoz szükséges épületgépészeti egységet és a vezérlést, de nem tartalmazza a konkrét padlómosó csővezetéket és fúvókákat. Ezt külön az épületkialakítás ismeretében lehet megtervezni és egyedileg legyártani.

Felhajtható kapaszkodó (mozgássérültek számára kialakított WC esetén)

 • Rozsdamentes vadálbiztos felhajtható kapaszkodó, egy vagy kéttekercses WC-papír tartóval

Fix kapaszkodó

 • Vandálbiztos fix kapaszkodó, rögzítő elemekkel kompletten

Szervíztér falába épített WC papíradagoló, (megrendelés esetén választható)

 • Falba épített, szervíztér felől tölthető kistekercses WC papíradagoló, rögzítő elemekkel kompletten
 • Falba épített nagytekercses WC papíradagoló, rögzítő elemekkel kompletten, opcionálisan választható WC papír minimum mennyiség érzékelő, amely kommunikálható.

Kézmosó egység kompletten

 • Rozsdamentes komplett kézmosó egység
 • Érintésmentes kézmosás, indító elektronika mágnesszeleppel
 • Érintésmentesen indítható folyékonyszappan adagoló, szappantartállyal. Opcionális lehetőség a minimum szappanszint érzékelése, amely kommunikálható.
 • Érintésmentesen indítható kézszárító
 • Kézmosó beépítési keret

Szervíztér felől üríthető szemetes

 • Szemetes edény
 • Szemetes bedobó nyílás, kerettel kompletten
 • Automatikus vízelárasztó rendszer szemetestűz esetére (opcionális)

Rozsdamentes tükör

 • Szervíztér felől rögzíthető fali rozsdamentes tükör kompletten

Piszoár

 • Rozsdamentes piszoár szifonnal, automatikus, intelligens, forgalomfüggő, víztakarékos öblítési megoldással kompletten
 • Szervíztér felől rögzíthető rozsdamentes piszoárfal, rögzítő szerelvényekkel kompletten

Babapelenkázó (opcionálisan választható)

 • Rozsdamentes babapelenkázó, fix vagy felhajtható kivitelben, rögzítő szerelvényekkel
 • Felhajtható műanyag babapelenkázó  

Fogas

 • Rejtett rögzítésű rozsdamentes ruhafogas

Falikút

 • Rozsdamentes falikút medence
 • Elektronikus, nyomógombbal indítható fagymentes falikút csaptelep kompletten

Vödörkiöntő a szervíztérben

 • A takarítás támogatásához rozsdamentes vödörkiöntő

WC ajtók

 • Az ajtók konstrukciója, működése kiemelten fontos abban az esetben, ha valamilyen információra  van szükségünk, hogy a WC szabad vagy foglalt. Amennyiben ez az információ megvan, akkor tudhatjuk, hogy sokáig foglalt a WC (Pl. rosszullét), kilépéskor tudhatjuk, hogy volt-e öblítés, ha nem akkor automatikus öblítés szükséges, amennyiben igény van a WC és padlómosásra, akkor ez idő alatt a WC-nek foglaltnak kell lennie, az ajtó nem nyitható, WC dugulása esetén a megfelelő ajtó kialakítás esetén a WC helyiség automatikusan lezárható.

Épített nyilvános WC-k

"VízŐr" rendszer csőtörésből, egyéb meghibásodásból eredő vízelfolyás jelzésére

Folyamatos felügyelet nélkül működő nyilvános illemhelyek esetében komoly gondot jelenthet egy esetleges csőtörésből, vagy egy mágnesszelep meghibásodásból adódó folyamatos, esetenként nagy mennyiségű vízelfolyás. A WC alatti szervízaknában normál esetben nem lehet víz, amennyiben itt megjelenik, az csőtörésből vagy talajvíz, beszivárgó esővíz megjelenéséből származhat  Ezen esetlegesen előforduló problémák kiküszöbölését támagatja a "VízŐr" rendszer!

Épített szervízteres WC-k üzemeltetői kommunikációja 

Kommunikációs modul

 • Önálló elektronikus egység a szervíztérben. Feladata, hogy ipari soros vonalon fogadja a WC-k felől érkező esetleges hibajeleket és ezt a rendelkezésre álló kommunikációs csatornán keresztül (LoRa WAN, Ethernet, mobil internet) továbbítsa egy adattároló szerverre.
 • Kommunikálható: az áramszünet, vízhiány, fagyveszély, belső és külső hőmérséklet adatok (kiépítéstől függően), szennyvíztároló telítettsége, ha van, túl hosszú ideig foglalt WC (rosszullét...),  szappan minimum szint,  WC papír minimum mennyiség, betörés a szervíztérbe (ha riasztó van), azonosított nyitás/zárás a szervíztérben (takarítás, szerviz)...

WC-Guide távfelügyeleti rendszer az üzemeltetők számára

A WC-GUIDE távfelügyeleti szoftverrendszer lehetővé teszi a WC épületek által szolgáltatott adatok megtekintését, működési parancsok kiadását.. A működési paraméterek, ahogy az utcabútor jellegű nyilvános WC-knél is rendelkezésre áll, továbbra is módosíthatók közvetlenül a WC szervízterében lévő vezérlő modul kezelőszervei segítségével.

Ingyenes WC használat rászoruló emberek számára