Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kamionparkolók zuhanyzói és WC-i

 

Kamionparkolók zuhanyzóinak, nyilvános WC-inek kialakítási szempontjai

 

Figyelembe véve, hogy ma az áruszállítás jelentős része közúton történik, a kamionoknak, teherautóknak törvényi előírás és egyben természetes szükséglet, hogy időközönként meg kell állnia, pihenni, illetve ekkor tudnak a gépjárművezetők illemhelyet használni, tisztálkodni, mosni…. Ebben a termékkategóriában azon termékeinket mutatjuk be, amelyek a fentebb említett igények kiszolgálásra terveztünk és gyártunk.

Parkolók, pihenőhelyek alapvető szociális kiszolgáló egységei az ingyenesen igénybe vehető nyilvános WC-k és a fizetős zuhanyzók. Ellentétben az utcabútor jellegű automatikus illemhelyektől, ezek az illemhelyek és zuhanyzók épített épületekben működnek. Az alkalmazás helyének megfelelően az épületben középen a szervíztér helyezkedik el, az ún. vendégterek WC-k és zuhanyzók az épületek oldalfal felől vehetők igénybe, ezen belül a tényleges elrendezés már megállapodás és tervezés kérdése. Az épületgépészeti berendezések, a WC-modulok, a kézmosó modulok, a szemetesek, WC-papír adagolók és a vezérlésük a szerviz tér felől rögzítettek, a vendégtéri oldalon csak a működtetéshez, használathoz feltétlen szükséges elemek érhetők el. A vandálbiztonságot ez a struktúra és az alkalmazott anyagok teremtik meg.

A WC egységek kiépítettsége, felszereltsége, egyedi megbeszélés kérdése, de lehetnek, az un. alap típusok, amely az alapszolgáltatásokat, nyújtja vandálbiztos módon, míg a teljes kiépítettségű WC-k padlót, WC-csészét mosnak, dugulást, fagyveszélyt…. figyelik és kommunikálják, hasonlóan az utcabútor jellegű nyilvános WC-k megoldásaihoz. Az üzemeltető online módon láthatja a WC-k pillanatnyi állapotát, az esetlegesen előforduló kritikus hibákról SMS, opcionálisan Email üzenetet kap, a mielőbbi hibaelhárítás érdekében.

Kamionparkolók, pihenőhelyek alapvető szolgáltatása, hogy az odaérkező, megpihenni vágyó emberek számára színvonalas szolgáltatást nyújtson, ebbe a kategóriába tartozik a zuhanyzó is. A zuhanyzók üzemeltetése, tisztán tartása komoly költséget jelent, ezért ezen egységek szolgáltatásai mindenütt fizetősek.

A zuhanyzókba történő belépést egy beengedő modul biztosítja, amely kezeli a fizetést követően (Ft. EUR vagy bankkártya, mobiltelefon), szabaddá teszi az ajtót, a belépést követően foglaltra vált és kontrollálja a benntartózkodási időt, ha szükséges ezen belül külön a zuhanyozás idejét is. A zuhany víztakarékos fejjel rendelkezik, a zuhanyozás nyomógombról indítható és leállítható.

A zuhanyzóban vandálbiztos mosdó (szappanadagolóval kézszárítóval), elektronikusan vezérelt nyomógombos zuhanyrendszer víztakarékos zuhanyfejjel, zuhanyelválasztó fal, hajszárító, pad és fogas nyer elhelyezést.

A zuhanyzó bejárati ajtójának kialakítása alapvető fontosságú, ajtóba elektromos ajtózárat, megfelelő nyitásérzékelőt kell beépíteni, hogy a beengedő modul azt vezérelni tudja.  A megfelelő összeg befizetését (HUF, EUR bankkártya) követően nyissa az ajtót, a használati idő alatt újabb használó nem tud fizetni, ajtó nem nyitható. A használati idő lejárta után ismét lehet fizetni, az ajtó újra vezérelhető. Bankkártyás fizetéshez internet kapcsolat szükséges.

Beengedő modul az egyes zuhanyzó ajtók nyíló oldala mellett, falon kívül nyer elhelyezést. Fizetési mód lehet bankkártya alapú és készpénzes, HUF és EUR, vegyes érmehasználat is megengedett. Bankkártyás fizetési módhoz minden esetben mobil vagy vezetékes internet elérés szükséges!

A zuhanyzó beengedő moduljában paraméterként beállítható, hogy a használó a belépési díj ellenében mennyi ideig tartózkodhat a zuhanyzóban, amennyiben az idő lejárt a beengedő modul szabadra vált és a következő használó már fizetés ellenében beléphet, rányithatja az ajtót.

Rendkívül fontos, hogy a WC épület építészeti, épületgépészeti tervezése során megfelelő műszaki egyeztetések megtörténjenek!

Épített nyilvános WC moduljai, szerelvényei, berendezései >>  Kamionparkolók WC-i és zuhanyzói >>