Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Parkolók, pihenőhelyek épített nyilvános WC-i

A B&K Kft. felhasználva az utcabútor jellegű nyilvános WC-k tervezése és gyártása során szerzett tapasztalatokat, együttműködve azon az építész és épületgépész tervező cégekkel, akik tervezői megbízás alapján az épített nyilvános WC-k tervezésével vannak megbízva, az általuk meghatározott igények alapján fejlesztettük ki a parkolókban, pihenőhelyeken felépítésre kerülő nyilvános WC-k szaniter berendezéseit, vezérlését és kommunikációs rendszerét.

 

Épített utcabútor jellegű nyilvános WC

 

Parkolók pihenőházaiban található illemhelyek néhány fontos műszaki jellemzője, a teljesség igénye nélkül:

A pihenőházak alapvető jellemzője, eltérően az utcabútor jellegű nyilvános WC-ktől, hogy használata igen sok esetben ingyenes és minden épület, a benne lévő illemhelyek számától függetlenül egy úgynevezett vendégtereket és szervizteret tartalmaz. Ennek a struktúrának a lényege, hogy minden szaniter berendezés a szerviztér felől rögzített, így a vendégtér felől nézve csak a használathoz szükséges felületek és a kezeléshez szükséges működtető elemek hozzáférhetőek és egyben nincs leszerelhető berendezés, a kialakítás vandálbiztos. Az illemhelyek használata a lehető legjobban leegyszerűsített módon történik, a WC öblítése, a kézmosás, szappanadagolás és a kézszárítás indítása érintésmentesen kézközelítéssel történik. A piszoárok öblítése automatikusan, infrás intelligens piszoár öblítővel történik, azaz az öblítés forgalomfüggő, forgalommentes időszakokban az utolsó öblítéstől számított, paraméterben megadott időszakonként automatikus öblítést végez.

A pihenőházhoz tartozhat egy elektronikus és fagymentes csapteleppel ellátott vízvételi hely, amely télen és nyáron egyaránt biztosítja a vízvétel lehetőségét.

A szaniter berendezések vezérlő, működtető elemei a szervíztérben nyernek elhelyezést, minden szaniter eszköz saját egyedi, paraméterezhető vezérléssel rendelkezik. Opcionálisan, felár ellenében mód van arra is, hogy egy kommunikációs modul kerüljön beépítésre a szervíztérbe, abból a célból, hogy az üzemeltető szervezet számára, az egyes WC helyiségek működéséről, az épület víz és energiaellátásáról információt továbbítson. Így mód van információt adni Pl. a WC dugulásáról, vízhiányról, áramszünetről, fagyveszélyről, vendégtér, szervíztér hőmérsékletéről, külső hőmérsékletről, elfagyás veszélyről, szennyvíztároló telítettségi szintjéről, a WC helyiségek, a megengedettnél hosszabb idejű használatáról. Természetesen ez az opció csak akkor lehetséges, ha a megfelelő szenzorok beépítésre kerülnek az épületbe, azok soros vonalon csatlakoznak a kommunikációs modulhoz. A kommunikációs modul pedig a hely függvényében az itt felsorolt adattovábbítási lehetőségek valamelyikén LoRa WAN, Ethernet hálózat, mobil internet egy adattároló szervernek továbbítja az adatokat és onnan megfelelő távfelügyeleti szoftver segítségével a működési adatok megjeleníthetők és SMS, opcionálisan Email formájában a kritikus működési üzenetek eljutnak az üzemeltető felé.

Mindezt azért, hogy a nagy forgalmú parkolók, pihenőhelyek WC-i folyamatosan képesek legyenek az ott előforduló használók szükségleteit kiszolgálni.

Rendkívül fontos, hogy a WC épület építészeti, épületgépészeti tervezése során megfelelő műszaki egyeztetések megtörténjenek!

Parkolók, pihenőhelyek épített nyilvános WC- berendezései >>