Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Érmevizsgálóval, bankkártyával, NFC-vel vezérelt, fizetőautomaták

BandK
Érmevizsgálóval, bankkártyával, NFC-vel vezérelt, fizetőautomaták
Abban a korban élünk, amikor az energia, a víz, de főleg a meleg víz használata egyre nagyobb költségterhet jelent a szolgáltatók számára, így nyilvános WC-knél közösségi zuhanyozóknál, kempingekben, diákszállásokon... egyre gyakoribb igényként jelentkezik az érmevizsgáló vagy/és bankkártya, NFC-alapú vezérlővel működtetett fizető automata alkalmazása is.

Az érmeelfogadó fizető automaták használatával zuhanyzókat, mosdókat, mosógépet, szárítógépet, főzőlapokat, lakókocsik áramellátását, fűtését, ajtónyitást… biztosítják ilyen módon. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy minden vendég az igényeinek megfelelően használhatja az üzemeltető által rendelkezésre bocsájtott szolgáltatásokat, a döntés joga a vendég kezében van, és nem kell olyan szolgáltatásokért fizetnie, amelyet valójában nem vett igénybe. Az üzemeltetőnek nem kell az ilyen típusú rezsiköltségeket átalánydíjként bekalkulálnia az általa nyújtott szolgáltatások díjába.

Érmevizsgálós, bankártyás és NFC vezérlős fizetőautomata

Működtetés fő eleme egy elektronikus mintapénzes érmeelfogadó, egy több pénzérme elfogadására alkalmas CCTalk kommunikációra is képes elektronikus érmevizsgáló egység, amelybe beletartozik, hogy HUF és EUR pénzérmék akár vegyesen is használhatók. A mintapénz egyféle lehet, használható bármely forgalomban lévő pénzérme, vagy zseton. Ekkor a fizetendő összeg minden esetben egy érme és többszöröse lehet. Az utóbbi idők fejlesztései alapján a fizető automaták működtethetők bankkártyával és NFC eszközzel is egyaránt.

A használó számára komfortosabb használatot biztosít, amikor az érmés vezérlő-fizető automatánknál több érme / zseton, nevezetesen 16 különböző érme elfogadására alkalmas elektronikus érmevizsgálót építünk be, az elfogadható érmeféleségek az érmevizsgáló felprogramozása során állíthatók be. Így a használó több pénzérme felhasználásával tudja a szolgáltatási díjat befizetni, tehát rugalmasan tud használati időt vásárolni.

Bankkártyás és NFC fizetési mód

A bankkártyával, a mobiltelefon alapú NFC fizetési mód megállíthatatlanul terjed és egyre népszerűbb. Ennek megfelelően fizetőautomata kialakításaink ezt a megoldást is támogatják, úgy, hogy az önmagában csak az érintésmentes megoldással működik a fizetőautomata, de bármely érmevizsgálós megoldással is kombinálható. Igény esetén fizetőautomata megoldásunk nyugta nyomtatóval is szállítható.

 

Érintésmentes fizetési lehetőség (PayPass)

 

A fizető automata kiépítésétől függetlenül, ehhez minden esetben egy vezérlő elektronika csatlakozik, amely típusától, vagyis kiépítésétől függően különböző célú szolgáltatást és szolgáltatási színvonalat biztosít

A fizető automata vezérlő egysége így alkalmas:

  • WC-hez, ajtónyitás vezérlésre, beengedésre
  • szoláriumokhoz
  • zuhanyzókhoz
  • mosógéphez, szárítógéphez
  • főzőlapokhoz
  • lakókocsik áramellátásához
  • fűtésvezérléshez
  • sorompóhoz


Mini EMD típusú vezérlő egység:

A legegyszerűbb vezérlő elektronika, amely nem kombinálható bankkártyás és NFC fizetési lehetőséggel és az alábbi szolgáltatási funkciókkal rendelkezik:

  • Időzítések, maximum 4-szeres szolgáltatási egység. Szolgáltatás ára maximum 999 Ft. (3 db. 10 állású kapcsolóval digitenként állítható). A szolgáltatási egység 2 db 10 állású kapcsolóval, digitenként állítható (maximum érték 99 perc, az itt beállított időzítés pénzrádobással maximum 4-szeresre növelhető) Képes fogadni az egyérmés, mintapénzes érmeelfogadó érmevizsgáló, és a több érmét is elfogadó, CCTalk kommunikációval rendelkező elektronikus érmevizsgálók jeleit is. 3 digites idővisszaszámlálós LED kijelzővel rendelkezik, hogy a használó informálva legyen a még rendelkezésre álló használati időről. Kimeneti terhelhetőség 230 VAC 16 A, mindkét pólus megszakítva.

Basic EMD vezérlő elektronika, amely az alábbi szolgáltatási funkciókkal rendelkezik:

Panelra épített LCD kijelzővel rendelkezik, amely az üzemeltető számára ad információt a beüzemelés kezdetétől számítva a bevételekről. Az LCD kijelző menürendszerével az üzemeltető maga állíthatja be a szolgáltatás árát és az időzítést, illetve az időzítés kiterjeszthetőségét érmerádobással. Itt már lehetőség van többféle valuta, így EUR használatára is. Képes fogadni az egyérmés mintapénzes érmeelfogadó érmevizsgáló és a több érme elfogadására alkalmas CCTalk kommunikációval rendelkező elektronikus érmevizsgálók jeleit is.

Opcionális csatlakoztatható hozzá egy TFT kijelző, amelyen a használót tájékoztató piktogrammok, szöveges információk jeleníthetők meg. Így a használható érmeféleségek, a használati díj, a használat hátralévő ideje is kijelezhető. Alkalmas a köztéri illemhelyek, így automata tolóajtók és nyílóajtók vezérlésére, az ajtó nyitás és csukás érzékelésére is. Kimeneti terhelhetőség 230 VAC 5A, kimeneti terhelhetőség kontaktorral növelhető

Érmés vezérlő, fizető automaták dobozolása igazodik a megrendelő igényeihez, azaz a beépítés módjától, helyétől függően változik a kialakítás. A vezérlő doboz lehet falon kívüli vagy falon belüli kialakítású, anyagát tekintve, lehet szinterezett acél vagy rozsdamentes acél, beltéri vagy kültéri kialakítású. Az érmevizsgáló alatt elhelyezett érmegyűjtő dobozban gyűlnek az elfogadható érmék, a nem ismert érméket visszaadja az érmevizsgáló.

Érmevizsgálóval, bankkártyás és NFC vezérelt WC beléptető, épített illemhelyek működtetésére

·        A BK…. beengedő modul egyszemélyes épített nyilvános WC-k vezérlésére, WC automatizálás céljából lett kifejlesztve, de működésében és funkciójában teljes mértékben megegyezik a BK11342 típussal. Az EMD vezérlő elektronika CCTalk kommunikációra képes többérmés érmevizsgálóval vezérelt beengedő modul, amely a bekapcsolást követően készenléti állapotában van, egyrészben használatra vár, figyeli, hogy történik-e pénzérme bedobás vagy bankkártya, NFC használat, ha igen akkor az előírt összeg bedobását, befizetését követően nyitja az ajtót és elindul a használati ciklus. Másrészben pedig figyeli az illemhely funkcionális működéséhez szükséges fontos paraméterek meglétét, a villamos energia ellátottságot, a szükséges víznyomás meglétét, a vendégtéri és a szervíztéri hőmérsékletet, esetleges WC dugulást, füstöt érzékel. A belépést és a használat megkezdését követően, a használati ciklust nyomon követi a rendszer, és ha szükséges, pl. túlhasználat, hosszú idejű benntartózkodás, használat következtében fellépő hibajelenség esetén (pl.: az ajtót nem engedik becsukódni, stb.), beavatkozik a működésbe, illetve ha a kiépítés olyan, a WC-Guide felügyeleti rendszerben megjelenik a hibaüzenet és/vagy SMS, Email értesítést küld az üzemeltető számára. A BK11342 típusú intelligens (smart) WC felügyeleti és vezérlő rendszer alkalmazása teljeskörűen megvalósítja a közösségi nyilvános WC automatizálását.

Többszemélyes nyilvános WC-k beengedő, beléptető rendszerei:

Abban az esetben amikor többszemélyes ( férfi, női) nyilvános WC-k használatát kívánja az üzemeltető fizetőssé tenni, akkor az alábbi megoldási lehetőségekkel élhet az üzemeltető:

Érmevizsgálós, bankkártyás és NFC-s beléptető rendszer ajtónyitással

Többszemélyes nyilvános WC-k esetében a legegyszerűbb megoldás a bejárati ajtók (férfi, női, mozgáskorlátozott, illetve több egyszemélyes illemhely) vezérlése pénzérmés és érintésmentes ajtónyitó beléptetővel. Ebben az esetben az nyílóajtóba beépített elektromos ajtózár, mágneszár engedélyezi az előírt összeg befizetését követően az ajtó nyitását. A belépést követően az ajtó automatikusa becsukódik az ajtóvisszahúzó hatására. Kifelé irányban az ajtón belül kilincs van, amivel az ajtó szabadon nyitható. A pénzérmés, illetve az érintésmentes fizetéssel működő beengedés elektromos ajtózárral a legegyszerűbb, legolcsóbb módja az illemhelyek fizetőssé tételének. A fizetős illemhelyek nyílóajtói igény esetén vezérelhetők motoros szárnyas ajtónyitó berendezéssel is, amikor a pénzérmés beléptető közvetlenül az ajtónyitót vezérli bemeneti irányban, kifelé viszont nyomógomb megnyomásával indítható az ajtónyitása
A nyilvános WC-k ajtóvezérlése pénzérmés vagy/és érintésmentes beléptetővel megoldott, de azt látni kell, hogy amikor valaki kifelé jön az illemhelyről, akkor az ajtó becsukódása előtt még az éppen ott álló használó fizetés nélkül be tud surrani. Itt mérlegelni kell a beruházási költségek és a besurranásból adódó vesztéségek között

Pénzérmékkel működtetett forgóvillás beléptető kapu:

A pénzérmés forgóvillás beléptető kapu alkalmazásával egyidőben és egyszerre , be és kimeneti irányban egyaránt csak egy ember tud áthaladni. Az előírt összeg befizetését követően az érmevizsgálóhoz kapcsolt vezérlő elektronika szabadra állítja a forgóvillát, a használó áthaladhat a forgóvillás beléptető kapun. Kimeneti irányban nyomógomb megnyomásával vagy infrasorompóval vezérelve a kapu kimeneti irányban szabadra vált.A pénzérmékkel vezérelt forgóvillás kapu beépítésének helyigénye van, amit a tervezés során figyelembe kell venni. Amennyiben a forgalom indokolja a több forgóvillás beléptető kapu is telepíthető, illetve kimeneti irányba sima egyirányú forgókapu segítheti a forgalom zökkenőmentes lebonyolítását.

 

Forgóvillás beléptetőkapu

 

Érmevizsgálóval vezérelt függőleges tengelyű forgókapus beléptető

Abban az esetben, amikor a beléptetés biztonsága, a belépési díj értéke indokolja, függőleges tengelyű forgókapus beléptető is alkalmazható. A forgókapu a bemenő és a kimenő forgalom kezelésére egyaránt alkalmas, bemenő irányban az előírt összeg befizetését, opcionálisan érintésmentes fizetést követően a forgókapu szabadra vált és szabad az út bementi irányban.