Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MIFARE kártyaolvasó a forgóvillás beléptető kapukban

MIFARE kártyaolvasó a forgóvillás beléptető kapukban

A plasztik kártyák egy az utóbbi években jelentő karriert befutott fajtája az érintés nélküli RFID kártyák, amelyeket a mindennapi életben több különböző néven is használatban van. RFID kártya, NFC kártya, Proximity kártya, Mifare kártya a leggyakrabban alkalmazott megnevezések. Ezen eszközök használata érintésmentesen, csak közelítéssel történik

 

 

A plasztik kártyák egy az utóbbi években jelentő karriert befutott fajtája az érintés nélküli RFID kártyák, amelyeket a mindennapi életben több különböző néven is használatban van. RFID kártya, NFC kártya, Proximity kártya, Mifare kártya a leggyakrabban alkalmazott megnevezések. Ezen eszközök használata érintésmentesen, csak közelítéssel történik.

 

Az RFID azonosítással ellátott kártyák nagy előnye, hogy elég csak pár centiméterre megközelíteni az olvasó egységet, melynek hatására létrejön a kommunikáció. Ez a lehetőség jelenti azt, hogy a kártya és az olvasó egység között nincs fizikai kontaktus, ugyanakkor az azonosítás gyorsan megtörténik. Az azonosítás automatikusan, külön munkaerő igénybevétele nélkül megtörténik.

 

beléptetés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit takar az RFID rövidítés?

Lényegében a megnevezés egy rádiófrekvenciás azonosítási eljárás, a megnevezés az angol elnevezésből adódik RFID (Radio Frequency IDentification), amely egy szabványok által rögzített eljárás, egy rádiófrekvenciás technológia, ahol egy passzív RFID cimkén adatokat tárolunk, amit érintésmentesen egy megfelelő eszköz segítségével kiolvasunk. Az RFID cimke általában valamilyen hordozóba beépített apró elektronikai eszköz, amely elvileg bármibe beépíthető, egy árucikkbe, egy alkatrészbe, egy kutyába és természetesen egy plasztik kártyába is.

Gyakran használt RFID kártyák:

  • EM4100 alapú 125KHz -en működő kártyák, legtöbbször a kártya sorszámot használják azonosításra.A kártyaszám alapján történő beléptetés esetében szükséges egy adatbázis, ami alapján eldönti a rendszer, hogy a kártya érvényes vagy nem.
  • MIFARE 13,56 MHz -en működő kártya. Ennek a kártyának is van azonosító száma, de tartalmaz egy írható/olvasható memória területet is.Olyan esetben mikor a kártya használat nagyobb távolságra lévő objektumoknál kell használni és nincs online összeköttetés a központtal, lehetőség van a kártyába elhelyezni a használathoz szükséges adatokat.Ebben az esetben nem kell állandóan frissíteni minden helyszínen a belépéshez szükséges adatokat, elegendő a megfelelő kártya kiállítása.A kártyában található adatok titkosítva vannak, nem lehetséges a másolásuk.Lehet olyan kártyákat is generálni amik csak egy bizonyos számú használatot engedélyeznek.

MIFARE kártyaolvasó az érmevizsgálóval ellátott forgóvillás beléptető kapun

 

Egy fizetős nyilvános WC esetében a MIFARE kártyákkal történő beléptetés megkönnyíti a takarító, karbantartó személyzet beléptetését! Forgóvillás beléptető kapuink mindegyike ellátható MIFARE kártyaolvasóval, függetlenül attól, hogy az egy érmevizsgálós nyilvános WC beléptető vagy egy élelmiszeripari higiéniai célú beléptető kézfertőtlenítő, csizmamosó berendezésről van szó

Tartalomhoz tartozó címkék: beléptető kapu beléptető rendszer érintésmentes érintésmentes fizetés MIFER kártya NFC fizetés RFID kártya RFID olvasó