Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

WC beléptetés üzemanyag kutaknál, töltő állomásokon, benzinkutaknál

WC beléptetés üzemanyag kutaknál, töltő állomásokon, benzinkutaknál

Függetlenül attól, hogy mely cég a benzinkút üzemeltetője, mely franchise rendszerhez tartozik az adott üzemanyag töltő állomás, szinte 100%-ban biztosítanak illemhely használatot. Ma már az is elmondható, hogy az üzemanyag kutak nagy részében az WC-k az épületen belülről megközelíthetők.

A WC-k használata az üzemeltető döntése alapján lehet ingyenes, illetve fizetős. Több olyan megoldás is létezik, hogy fizetős a WC használat, de vásárlás esetén az átadott WC használatot bizonyító jegy fejében kedvezményben visszatérítik a WC használatért befizetett összeget. Az alábbiakban ismertetett megoldások esetében a vásárlást követően, a kiadott számla vagy blokk alapján van lehetőség az illemhely ingyenes használatára. A beléptető rendszerbe nem szükséges nyomtatót beépíteni, elmarad az ezzel kapcsolatos papírköltség, a feltöltésre fordított munkaidő és a nyomtató karbantartási költsége. 

 

Az, hogy milyen WC beléptető rendszer alkalmazható, az az épület kialakításától függ, ennek megfelelően a beléptető, beengedő rendszer lehet:

  • Elektromos ajtózár működtetéssel üzemelő illemhely, ahol WC-be történő beléptetéskor a fizetőautomatánál a fizetés történhet készpénzzel, bankkártyával, illetve vásárló esetében az ingyenes beléptetéshez a számlára nyomtatott QR használatával. Ez a megoldás jól működik, de benne van a lehetőség az egyidejű be és kilépés esetében a fizetés nélküli használat lehetséges.
  • Forgóvillás beléptető kapu alkalmazása esetén már feltűnés nélkül nem játszható ki a rendszer, de a forgalom függvényében kell meghatározni, hogy egy forgóvillás kapu elegendő a kétirányú forgalom kezelésére, vagy a kiléptetéshez szükséges egy mechanikus forgókapu használata. Nagyobb forgalmat bonyolító benzinkutak esetében lehetséges két forgóvillás beléptető kaput telepíteni, amelyek mindegyike kezeli a kétirányú forgalmat. A fizetés természetesen itt is történhet készpénzzel érmevizsgáló alkalmazásával, bankkártya terminál alkalmazásával, vásárlók ingyenes beengedése a számlára nyomtatott QR kód segítségével.

A fentiekben vázolt WC beléptető lehetőségek természetesen az épület adottságainak figyelembe vételével minden épített nyilvános WC esetében alkalmazható. A vásárló ingyenes beléptetéséhez használ QR kód tartalmazza az adott hely azonosítóját, használhatósági időtartama szerint lehet:

  • ​Idő alapú. A kódban fel kell tüntetni a dátumot és az időt, az érvényesség előre meghatározott ideig tart. Például 10 perc.
  • Időszakos kód. Meghatározott időnként új kód lép érvénybe. Ez lehet naponta. Az érvényes kódot egy speciálisan generált kóddal lehet a készülékbe juttatni. A kód beolvasása után lesznek érvényesek a leolvasott kódok.

  • Online kapcsolat a kód készítővel. Minden leolvasott kódot továbbítunk a kód generálójának. A generáló visszajelzi a kód érvényességét.

WC beléptetés tervezéstől a kivitelezésig!  Döntésében segítünk, kérje szakembereink segítségét!