Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új beengedő modul az épített nyilvános illemhelyekhez

Új beengedő modul az épített nyilvános illemhelyekhez

Az épített nyilvános illemhelyek fontos lehetőséget biztosítanak az építész-várostervezők számára. Amennyiben a tervező számára a sorozatban gyártott nyilvános illemhely által biztosított egyedi dizájn elemek nem elegendőek a környezetbe illesztéshez, úgy a B&K Kft. a megalkotott nyilvános WC modulokon keresztül lehetőséget teremtett, hogy az építész-várostervező szabadon, valóban a környezetbe illesztett épületet tervezzen. Mindezt megteheti úgy, hogy az illemhely szolgáltatásai teljes mértékben megegyezhetnek a sorozatban gyártott nyilvános WC-k képességeivel

Most a nyilvános illemhelyek moduljai egy új taggal bővültek, nevezetesen egy vandálbiztos bankkártya és NFC olvasóval ellátott beengedő modullal, amely így lehetővé teszi az illemhely használó számára a rugalmas és megfelelő fizetési mód alkalmazását.

Az épület tervező feladata csupán annyi, hogy a beengedő modulnak a WC szervíztéri oldalán egy megfelelő fogadó keretet tervezzen, amelybe a modul beilleszthető és rögzíthető. A modul külső felületén csak az illemhely használatához szükséges kezelőszervek és információk láthatók, míg a szervíztéri oldalon zárható ajtón érhető el a vezérlő egység. A pénzgyűjtő kazetta külön zárható ajtóval rendelkezik, gondolva arra, hogy sok esetben a szervízelést és a kassza ürítését nem ugyanaz a személy végzi.

 

Nyilvános WC beengedő modul Nyilvános WC beengedő modul

 

A beengedő modul önmagában képes az automata tolóajtó működtetésére, a használat érzékelésére és kézi nyitású ajtó alkalmazása esetén a foglaltság jelzés kezelésére is, csatlakoztatható hozzá a jelenlét érzékelő, valamint a használatot követő kilépést vezérlő nyomógomb is. Ugyanakkor ahhoz, hogy áramszünet esetén működjön a vészvilágítás, működőképes maradjon az ajtónyitást vezérlő nyomógomb és működjön a szellőztetés, szükséges csatlakoztatni a szünetmentes tápegység modult.

WC-beléptetés, legyen jövedelmező a WC üzemeltetés!

A tápegység modul lehet:

 • Csökkentett funkciójú, amely az alábbi működtetési feladatokat látja el
  • Előállítja a működéshez szükséges DC tápfeszültséget.
  • Akkumulátort tartalmaz, áramszünet esetére a biztonságos kilépéshez.
  • Biztosítja az akkumulátor töltött állapotban tartását.
  • Tartalmazza a tetőfűtés és szellőztetés reléit.

 

Tápegység modul kommunikáció nélkül

 

 • Teljes funkciójú, amely az alábbi működtetési feladatokat látja el:
  • Előállítja a működéshez szükséges DC tápfeszültséget.
  • Akkumulátort tartalmaz, áramszünet esetére a biztonságos kilépéshez.
  • Biztosítja az akkumulátor töltött állapotban tartását.
  • Tartalmazza a tetőfűtés és szellőztetés reléit.
  • Tartalmazza a kommunikációs modult, amely alapja a WC-Guide rendszer használatának.

 

Tápegység modul kommunikációs egységgel