Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Köztéri illemhelyek ózonos levegő- és felületfertőtlenítése, szagtalanítása

Köztéri illemhelyek ózonos levegő- és felületfertőtlenítése, szagtalanítása
Automatikus működésű, utcabútor jellegű köztéri WC-ink már eddig is számos olyan kényelmi és biztonsági funkcióval rendelkeztek, amit az üzemeltetői tapasztalatok és visszajelzések tettek indokolttá.

Ezek a speciális szolgáltatások az alap funkciók mellé, opcionális lehetőségként választhatók.

Most, hogy a COVID-19 fertőzés harmadik hullámán is túl vagyunk, - de szinte borítékolható, hogy lesznek még hasonló pandémiás jelenségek - indokoltnak látszik a köztéri illemhelyek levegőjének és a beltéri felületek fertőtlenítése is. Sőt! Az ózonos kezelés nem "csak" fertőtlenít, de kiváló szagtalanító eljárás is.

Ha zárt helyiségek levegő- és felületfertőtlenítéséről beszélünk, az ózonos technológia lehet az egyik leghatékonyabb módszer. Egyetlen hátulütője, hogy a fertőtlenítési folyamat idején, illetve az azt követő szellőztetés során nem tartózkodhat élőlény az érintett helyiségben. (Sem ember, sem állat…) Az ózonos levegő fertőtlenítésről bővebben egy korábbi cikkünkben olvashat: klikk ide!

ózongenerátor működése

Az utcabútor jellegű köztéri WC-inkhez, opcionális kiegészítőként rendelhető ózonos levegő- és felületfertőtlenítő berendezés működése:

  • Az indulás minden esetben automatikus, az illemhely – üzemeltető által, előre beállított – zárásához kapcsolódik. (Ha például az illemhely délután 18 és reggel 8 óra között zárva van a felhasználók előtt, a fertőtlenítő folyamat ebben az időszakban futhat le.)

  • A zárás időpontja után a rendszer 2 percet vár, hogy megnyugodjon a levegő. (Amennyiben volt felhasználó a zárást megelőzően.)

  • Következő 10 percben „figyeli a mozgást”, amennyiben bent maradt személyt érzékel, az egész ciklus törlődik. (pl hajléktalan)

  • Amennyiben nem volt mozgás érzékelés, elindul az ózon generátor, és elkezdődik a  20 perces fertőtlenítési folyamat.

  • Az ózongenerátor leállása után, - a maximális hatás érdekében - ózonnal telített levegő járja át az illemhely vendégterét és szervizterét.

  • A 20 perces fertőtlenítés és 20 perces „kivárás” után, 60 percre bekapcsol a szellőztetés, ami az ózonos levegőt kicseréli tiszta, belélegezhető levegőre.

A beépíthető ózongenerátor teljesen rejtve marad a felhasználók előtt, így alkalmazása sem esztétikai sem vandálbiztossági szempontokat nem érint.