Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Automatikus nyilvános WC új generációja

BandK
Automatikus nyilvános WC új generációja

A Monor Okos Város projekt keretében, a B&K Kft. által gyártott utcabútor jellegű nyilvános WC-k műszaki tartalmukban nagyot léptek előre, azaz okosabbak lettek és egyben a WC állapotáról, működéséről jóval több információt szolgáltatnak az üzemeltető és a gyártó számára egyaránt. Az új funkciók és szolgáltatások opcionális módon már elérhetők és rendelhetők.

Nyilvános wc megújult kézmosó

Az okos WC új funkciói

WC-Guide rendszer: (Opcionális)
 • A WC-GUIDE szoftverrendszer lehetővé teszi a WC fülkék távoli elérését. Egyrészt információt szolgáltat az egyes fülkék állapotáról, másrészt parancsok segítségével távolról befolyásolható a fülkék működése. A fülkék számos speciális érzékelővel vannak felszerelve. Az ezek által küldött jeleket egy a WC szervízterében elhelyezett elektronikus egység folyamatosan továbbítja egy távoli szervernek. A szerver a kapott adatokat rendszerezi és tárolja. Ezek az adatok azután bármely internet kapcsolattal rendelkező eszközzel elérhetővé válnak, az arra jogosultak számára. Az információk megjelenítéséhez csupán egy internetes böngészőre van szükség. A szerver a fülkéktől érkező riasztásokról azonnal email és SMS üzeneteket küld az arra kijelölt, üzemeltetési feladattal megbízott személynek vagy személyeknek.

Nyilvános WC a Tabán-ban

Bankkártyás fizetési lehetőség: (Opcionális)
 • chip-kártya olvasóval, érintésmentes fizetési lehetőséggel, PIN billentyűzettel

 

Érintésmentes fizetési lehetőség bankkártyával Mobil telefonnal

 

Hőmérsékletmérés: mivel a WC megfelelő működéséhez vízre van szükség, ugyanakkor a téli időszakban fokozottan ügyelni kell a WC-ben uralkodó klimatikus viszonyokra, ezért kiemelkedően fontos a külső és belső hőmérsékleti adatok ismerete.
 • külső hőmérséklet mérése az illemhely hátsó falán, kívül elhelyezett megfelelően árnyékolt érzékelővel (opcionális)
 • vendégtéri hőmérséklet mérése (opcionális, csak a vendégtéri használati idő kijelzéssel együtt)
 • szervíztéri hőmérséklet mérése
A fenti mérési adatok folyamatosan megtekinthetők a WC-Guide rendszer segítségével.
 
Nyilvános WC a Strázsán
 
Felhasznált villamos energia mérése kWh-ban: (Opcionális)
 • A WC villamosenergia fogyasztását alapvetően a kézszárító és téli időszakban a fűtés határozza meg. A fogyasztás mérése, a hőmérsékleti adatok folyamatos kommunikálása a WC-Guide rendszeren keresztül, segít észrevenni a beállítási vagy a működési rendellenességet. A kívánt hőmérséklet értéktől lefelé történő eltérést, azaz a fagyásveszélyt külön kommunikálja a rendszer és egyben indul a biztonsági fagyvédelmi kábeles fűtés.
Minimum folyékonyszappan szint jelzése: (Opcionális)
 • A kézmosáshoz szükséges folyékonyszappan amint a minimum szint alá csökkent, a rendszer jelzi, hogy pótolni kell a szappant. Csak figyelmeztető jelzés!

Minimum WC-papír mennyiség jelzése: (Opcionális)

 • WC-papír mennyisége a minimum mennyiség alá csökkent, a rendszer jelzi a pótlás szükségességét. Csak figyelmeztető jelzés!
Szennyvíztartály telítettségi szint jelzése %-ban: (Opcionális)
 • Ennek a szolgáltatásnak csak akkor van jelentősége, amennyiben a szennyvíz tárolása zárt tárolóban történik. A WC Guide rendszer folyamatosan mutatja a szennyvíztartály telítettségi szintjét, egy paraméterként megadott értéknél a rendszer üzenetet küld az üzemeltető felé.
Használati idő jelzése a vendégtérben: (Opcionális)
 
Használati idő kijelzője
 
 • A rendszer információt ad a használó számára a vendégtérben eltöltött időről. A paraméterként megadott értékről (általában 20 perc) indul a visszaszámlálás. Az engedélyezett idő letelte előtt 5 perccel sárga háttérszínre vált a kijelző, majd 1 perc hátralévő használati időnél piros háttérszínre vált. Ha letelt a beállított használati idő, a WC szabadra vált, jöhet a következő használó. 
Nyilvános WC Monoron
 
Új LED-szalagos világítás a vendégtérben
 • Az egyenletesebb vendégtéri megvilágítás érdekében történt módosítás
LED-szalagos világítás a vendégtéri ajtónál és a toalett feliratnál
 • Az esti jobb láthatóság érdekében történt módosítás
Villámhárító kialakítás a telepítési hely függvényében: (Opcionális)
 • A telepítés helyétől függően kell alkalmazni. Minden esetben villámvédelmi szakembernek kell döntenie ezen opció szükségességéről, amelyet külön kell a megrendelőnek megrendelnie cégünknél!
Füstérzékelő a szervíztérben: (opcionális)
 • A szemetesben keletkezett tűz esetén, a szemetes vízzel történő elárasztása már eddig is megoldott volt. Most még egy füstérzékelő is beépítésre került, ezzel bármely más okból érzékelt füstre is riaszt a rendszer, a megadott irányba üzenetet küld.
Tartalomhoz tartozó címkék: nyilvános WC okos WC utcabútor