Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ingyenes WC használat rászoruló emberek számára

Ingyenes WC használat rászoruló emberek számára

Az ingyenes, személyre szóló WC használati jogosultságot érintésmentes RFID kártyával vagy kulcstartós kártyával lehet biztosítani. Ez a megoldás úgy érhető el, hogy az Önkormányzat vagy költségviselő személyes megjelenés és megfelelő tájékoztatás mellett adja ki az ingyenes használatra szóló kártyát, amely addig van érvényben amig azt a kibocsájtó vissza nem vonja. A kártya érvénytelenítés oka lehet az elvesztés vagy a nem megengedett használat. A szociális célú ingyenes használat hardver és szoftver tekintetében is integrálható a B&K Kft által gyártott illemhelyekbe, annak szerves részét képezheti, a beépíthetőség vonatkozik az utcabútor jellegű és az épített illemhelyekre is, amelyekben cégünk vezérlő rendszere működik.

Egy WC re engedélyezett használat:

 

Egy konkrét WC használatra szóló jogosultság esetében nem szükséges online kapcsolat, a jogosultak azonosítóját helyben, a WC beengedő egységében, egy speciális „rögzítő kártyával” lehet érvényesíteni, törölni és tárolni.

A beengedő egység vezérlő elektronikája a használatra jogosító kártya érintésmentes közelítésével, illetve annak érzékelésével engedélyezi az ingyenes belépést.

A visszaélések elkerülése érdekében napi limitet lehet beállítani, azaz a jogosult naponta hányszor veheti igénybe a WC szolgáltatásait. Külön paraméterként beállítható, hogy milyen gyakorisággal használhatja az illemhelyet, gondolva arra, hogy a szolgáltatást ne lehessen áruba bocsájtani.

A használati statisztikát, ha szükséges adathordozóra (USB drive, SD kártya lehet kimenteni.)

Kényelmeseb adminisztráció és ellenőrzés érdekében Ethernet csatlakozáson keresztül lehet elérni az eszközt, ha nem áll rendelkezésre vezetékes internet kapcsolat GSM router csatlakoztatása válik szükségessé. Ebben az esetben kalkulálni kell a SIM kártya költségeivel is.

A kezelő szoftver célszerűen a már eddig is használatban lévő „WC-Guide” távfelügyeleti rendszerünk lehet. Ebben az esetben már nem elkerülhető a központi szerver használata, amely eldönti a használat jogosságát, illetve nem engedélyez, amennyiben túlhasználat vagy érvénytelenített kártyával kívánják igénybe venni az ingyenes szolgáltatást. Az üzemeltető a rendszer által biztosított on-line felületen keresztül követheti az egyes jogosult használót, hogy naponta hányszor és azon belül milyen gyakorisággal vette igénybe az illemhely szolgáltatásait, érvényesítheti és tilthatja az azonosító kártyákat.

Több WC-re engedélyezett használat:

Arra is lehetőség van, hogy egy kártyával több illemhelyet is igénybe lehessen venni, az üzemeltető döntése, hogy egy adott kártya mely illemhelyekre enged ingyenes használatot. Természetesen a napi limit és gyakoriság összesítve számít, amennyiben túlhasználat van, akkor az adott napra az ingyen használat tiltva van. A használat jogosságát a központi szerver dönti el.

A központosított szerver alapú üzemeltetés esetében, független attól, hogy egy vagy több WC ingyenes használatáról van szó, a gyors válasz érdekében elkerülhetetlen az internet használata. Célszerűen Ethernet felületen csatlakozna az internethez, ennek hiányában GSM router alkalmazása válik szükségessé.

RFID kártyák automatikus tiltása:

Minden B&K Kft által gyártott illemhely, illetve annak vezérlő rendszere rendelkezik egy olyan, az üzemeltető által megadott, illetve beállítható paraméterrel, amelyben megadható, hogy a befizetett összeg fejében mennyi ideig lehet a WC-t használni. Ez az idő az eddigi gyakorlat szerint 20 perc, ezt követően a rendszer többször kinyitja az ajtót, szirénázik és üzenetet küld az üzemeltetőnek, hogy túl használat történt. Az ingyenes belépőkártya használója esetében, amennyiben a túlhasználat megtörténik, akkor a kártya automatikusan letiltásra kerül, a továbbiakban a kártyatulajdonos számára megszűnik az ingyenes használat.

Egyéb, nem a B&K Kft. által gyártott WC-k ingyenes használata:

Amennyiben nem a B&K Kft által gyártott WC-hez szükséges ezen szolgáltatás biztosítása, úgy a szolgáltatást nyújtó komplett elektronika beépítését, az internetes kapcsolat biztosítását és szükséges paraméterezéseket  követően, egy, a gyártóval egyeztetett indító jelet biztosítunk az ingyenes használat engedélyezéséhez.

A fenti lehetőségek biztosítása esetén, mivel ingyenes üzemelés nem létezik, szükséges tisztázni, hogy ki lesz a meg nem fizetett és ennek kapcsán felmerülő költségek viselője!

Kezelővel ellátott illemhelyek ingyenes használata:

Amennyiben ezen típusú illemhelyek esetében is felmerül az ingyenes használat szükségessége, úgy a kezelő mellé egy elektronikus egységet telepítünk, amely alkalmas önállóan, vagy internet kapcsolat megléte esetén, a fentiekben leírtak szerint a belépés jogosságát eldönteni és zöld jelzéssel jelezni azt.

A fenti lehetőségek biztosítása esetén, mivel ingyenes üzemelés nem létezik, itt is szükséges tisztázni, hogy ki lesz a meg nem fizetett és ennek kapcsán felmerülő költségek viselője!